Big game tehnike - Dubinska kančanica

Dubinska kančanica

Big game fishing Hrvatska - dubinska kančanica

DUBINSKA KANČANICA je vrsta ribolova koja se obavlja najčešće iz usidrenog plovila.(Lov sve vrste pridnene ribe). Ribolov iz usidrenog plovila najčešće obavljamo sa sistemom na kojem su privezane 3 udice naješkane sa srdelama ili lignjom. Kada je vrijeme lijepo i bez jakog kurenta sami ribolov obavljamo spuštajući se niz kurenat. Tada detaljno prelazimo preko dubinskih brakova te imamo veću šansu za bolji ulov. Zubatac, škarpina, kovač, arbun, kirnja i pagar su naš cilj tijekom ovakve vrste ribolova.

Također nerijetko koristimo SABIKI, sistem napravljen za lov plave ribe, najčešće skuša, lokardi i saruna koji ponekad može biti jako zanimljiv i dati odlične ulove.

Ovisno o dijelu godine koristimo različite taktike i tehnike lova. Sredina proljeća i ljeto su vrlo dobri periodi godine za ovu vrstu ribolova, ali jesen je definitivno najbolje vrijeme za ribolov. Mi se tada baziramo na dublje brakove te lovimo uglavnom na dubini od 80 m i dublje. Za tu vrstu ribolova koristimo najbolje stacionarne role i jake štapove.

Naš izbor je stacionarna rola Shimano STELLA 10000 SW i štap Shimano ANTARES braid boat 20-30 lb što je savršena kombinacija za tu vrstu ribolova. Drugi komplet koji koristimo je stap Penn TORQUE jigging series 80-200 g i stacionarna rola Penn Battle.

Big game fishing Hrvatska - dubinska kančanica

Kontakt

  • Kontakt informacije
  • Dogovor

VREMENSKA PROGNOZA